CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

1.4.08

Βγάλτε μια κόλλα χαρτί!



Την αφίσα για την έκθεση με την περιβόητη σημαία την φάγαμε με περισσή ... ανωτερότητα. Ο αμετανόητος (εκδότης του περιοδικού & πρώην Υπ.Εξ. της FYROM) όμως Σλόμπονταν Τσάσουλε μιλώντας στον απεσταλμένο του Apha στα Σκόπια Κώστα Σαρικά, ρώτησε σχολιάζοντας το πώς και γιατί εκτυπώθηκε το σκίτσο με τον Καραμανλή:

«Πώς θα νιώθατε αν εσείς και ακόμα 1.600.000 άνθρωποι βλέπατε συνεχώς κάποιον στο Κοινοβούλιο να λέει: "Όχι, δεν έχουν δικαίωμα να υπάρχουν, δεν έχουν δικαίωμα να ονομάζονται όπως θέλουν, ούτε έχουν δικαίωμα εθνικής ταυτότητας;"».

Ε;

(προσοχή στην απάντηση, η ερώτηση είναι παγίδα).

27 σχόλια:

glam είπε...

......1.600.000 άνθρωποι βλέπατε συνεχώς κάποιον στο Κοινοβούλιο......

Για αρχή.....

Καλά, δεν έχουν άλλη δουλειά !......;


Επανέρχομαι με σκονάκι.

zizugataki είπε...

Εδώ που τα λέμε και εμείς δεν αντέχουμε να τον βλέπουμε στο κοινοβούλιο να μας κοροϊδεύει κατάμουτρα, μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες αλλά δεν το κάνουμε θέμα.

Ελπίζω βέβαια να το κάνουμε θέμα στις επόμενες εκλογές!

Συγγνώμη αν δεν είμαι politically correct δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα.

Είμαι από τη Θεσσαλονίκη. Το θέμα με πονάει πολύ, αλλά πιστεύω ότι ο χειρισμός του τις τελευταίες δεκαετίες, για να μην πω από τη γένεση του προβλήματος ήταν εντελώς λάθος.
Και τώρα κλαίμε το μακαρίτη αφού δεν προσπαθήσαμε να κάνουμε τίποτα για να τον σώσουμε από βέβαιο θάνατο.

aggelos-x-aggelos είπε...

Ας τρέξουμε τώρα να μάθουμε την ιστορία που χρωστάμε να ξέρουμε, μπας και δώσουμε καμιά λογική απάντηση...

christoforos είπε...

Ίσως με πρόλαβε ο doc αλλά ορίστε και το κείμενο του Βερέμη εδώ.

Aphrodite είπε...

Και κλάααααααμα τα Σκοπιανά σήμερα!

Πάντως με τέτοια μαύρη προπαγάνδα που έκαναν, φτηνά τη γλύτωσαν! Αν την έκαναν εναντίον των Αμερικανών, πολύ φοβάμαι ότι στα μέρη τους θα βρισκόταν τώρα ένας μεγάλος κρατήρας...

(Αναρωτιέμαι, Μακεδόνας και να μη μιλάει ελληνικά στέκει?)


ΥΓ- δεν ξέρω τι τσούζει περισσότερο, το ο-έ-ο που έφαγαν, ή που τείνουμε και χείρα φιλίας από πάνω...

Aphrodite είπε...

Τεσπα, θα περιμένω τον γκλαμουριάρη με το σκονάκι του, διότι δεν δύναμαι να απαντήσω στο ερώτημα χωρίς να σαχλαμαρίσω μου φαίνεται...
:))))

ΥΓ- ανεκδιήγητος ο τύπος, δεν έτρωγε τα μουστάκια του καλύτερα? Με έθλιβε να τον βλέπω να προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα για το ποιός απ'όλους μας είναι ο πιο "δημοκρατικός"...

christoforos είπε...

Και βέβαια ο Νίκος Δήμου φέρνει στην μνήμη γεγονότα που η σημερινή πραγματικότητα συγκαλύπτει, όπως λόγου χάριν ότι πριν από την έξαρση του εθνικισμού Μακεδόνες αποκαλούσαν στη Βόρειο Ελλάδα τους λίγους Σλαβόφωνους έλληνες, ή ότι ως Μακεδονία γνωρίζαμε όλοι (και κάποιοι τη διασχίζαμε στα ταξίδια μας) το ομόσπονδο κράτος της Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας. Τα υπόλοιπα που αλλού..

Ανώνυμος είπε...

Deite ki afto.

nikiplos είπε...

Καλησπέρα... κι αφού είναι μόνο για το όνομα, τότε γιατί δεν κόβουν δια ροπάλου, όλους αυτούς τους ανόητους χάρτες που κατά καιρούς βγάζουν, τις αλυτρωτικές βλέψεις σε χωρία του συντάγματός τους κλπ...
φυσικο είναι... οραματίζονται μεταβολή συνόρων κι έχουν ονειρώξεις περί διάσπασης του γεωγραφικού χώρου της Μακεδονίας (να υφαρπάξουν κι αυτοί κάτι...)

μόνο που μέσα στον άκρατο τυχοδιωκτισμό τους, ξεχνάν τρία σημαντικά πράγματα:

1. Η Ελλάδα δεν είναι μεγάλος ασθενής... μάλλον κι αυτός φουκαραδάκι τείνει να γίνει...
2. Πετρέλαια δεν υπάρχουν στα Βαλκάνια εις πείσμα ανοήτων συνωμοσιωλόγων...
3. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παρά μια μεγάλη αγορά (υπεραγορά μάρκετ προμηθευτική αχαρνών 21 κλπ). Άμα δεν έχεις παράδες δεν μετράς στην πιάτσα... κι αυτοί είναι θεόφτωχοι...

τουτέστιν δεν θα τους σώσει και σε πολλά πέρα από τον ανύπαρκτο κίνδυνο της "παλλινόρθωσης" δικτατοριών κομουνιστικού ψευδώνυμικού τύπου...

glam είπε...

Πέταξα το σκονάκι δίπλα στη καρέκλα της σπασίκλας της τάξης, έτσι και αλλιώς πάντα μετεξεταστέος!!, τι το ήθελες ευλογημένη! και φώναξες ΔΙΑΓΏΝΙΣΜΑ; Φταίω ;;)

Πάντως συμφωνώ , ο άνθρωπος κοιμάται, και η τύχη του δουλεύει ή να αρχίζω να πιστεύω σε φυλαχτά;
Πάντως αυτοί οι Σκοπιανοί καλά παιδιά, έκαναν ότι μπορούσαν, αλλά άμα δεν το ξέρεις το τόπι, τι το θέλεις το μεγάλο γήπεδο;

Τι να πρωτοπιάσεις;

Τον κάνουν αφίσα, και εκεί που όλοι τον βρίζαμε για πολλούς και διαφόρους λόγους, κερδίζει συμπάθειες, και όχι μόνο εδώ.

Μπαίνει στο ματς με γνωστό από πριν σύστημα, όλοι άμυνα και στο φινάλε βέτο, και οι αντίπαλοι δεν κάνουν ούτε μια τρίπλα της προκοπής, κάτι σε Νέα Μεγάλη Μακεδονία (λέμε τώρα), τίποτα .

Πάει σε δύσκολη διαπραγμάτευση, με το κεφάλι κάτω περιμένοντας σφαλιάρες, και του βγαίνει περίπατος αγκαλιά με Σαρκοζί! (και μη μου πει κανένας ότι δούλεψε η διπλωματία, είναι αργά η ώρα και θα ξυπνήσουν οι γείτονες από τα γέλια )


Την βάση τουλάχιστον την πιάνω;

Ανώνυμος είπε...

Κάπου πήρε το μάτι μου στη "Yellas" (τι έγιναν αυτοί ρε σεις;) ότι κάναμε και την τελευταία γειτόνισα χώρα (βλέπε Αλβανία, Βουλγαρία, Τουρκία δεν το συζητάμε!)...

ορκισμένο εχθρό μας!

LOL!

Νομίζω πως όταν μεγαλώνεις σε καθεστώς "εμείς κι άλλος κανείς" και πας και παίρνεις και λούστρο από τα εξωτερικά, μετά τρως τα μούτρα σου. Οπως κάποιοι Ελληνες που μας γύρισαν από τας Αμερικάς "τεχνοκράτες" κάποια στιγμή και φερόντουσαν λες κι ανακάλυψαν την κότα με τα χρυσά αυγά. Κι αντί να βάλουν μια τάξη, συνέχισαν την κλεψιά και τη λαμογιά, αλλά με πολύ πιο "επαγγελματική" μέθοδο.

Δεν πειράζει, μαθήματα είναι αυτά, μόνο λυπάμαι τον απλό κόσμο που αισθάνεται ότι εμείς προσωπικά τους κόψαμε τα φτερά γιατί τους έχουμε άχτι.

Κωνσταντίνος

Ανώνυμος είπε...

Α, και να πω ότι ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΦΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ ME TON ΜΠΟΥΣ!!!

Οχι ότι ο επόμενος-επόμενη θα είναι καλύτεροι, αλλά αυτός μας τα παραέχει πρήξει! Χαρές ο Πούτιν, χαρές και το φαν-κλαμπ του!

Γενικώς Κάτω η Κοντολίτσα, Ζήτω η... Ψηλοντόρα!

:-)))


Κωνσταντίνος



-που σκατά έχω βάλει τους κωδικους μου πάλι και δεν συνδέομαι; Βοηθήστε τον κομπιουτερο-ανάπηρο!-

Ανώνυμος είπε...

Αντε, και το τελευταίο, να συμπληρώσω τον nikiplo,

άκουσα τον Τσίμα να λέει ότι "ευτυχώς που υπήρχαν πολλές διαφωνίες, αλλιώς θα ήταν ο δικός μας σαν τον γραφικό του χωριού που θα τσακωνόταν μόνος του. Ομως μέσα στο όλο κλίμα του να ορθώσουμε ανάστημα ως Ευρώπη" (το φάγαμε το δολλάριο και καλό είναι να παραμείνει έτσι, συμπληρώνω εγώ), σηκωθήκαμε κι εμείς.

Ετσι που δεν εχουμε λοιπον και λεφτά, θα μας είχαν όσο πιο χεσ(ε)μέ(σα)νους γίνεται.



"Για τα λεφτά τα κάνεις όλα,
για τα λεφτά δε μ'αγαπάς,
μα θά'ρθει κάποτε η ωρα
που δεν θα ξέρεις πού χρωστας!"

LOL!

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ο Σαρκοζί όντως μας κούφανε!

Κοίτα ρε που ρατσιστή τον ανεβάζαμε, γυναικά τον κατεβάζαμε, σε υπόληψη πάντως δεν τον είχαμε. Και τώραμόνο γλωσσόφιλο που δεν του κάναμε!

Θα μου πεις, προκειμένου να τη σπάσει στους Αγγλους, όχι ελληνικές ρίζες θα έλεγε, και γυροπιτοτζατζικοσούβλακο για πρωινό θα έτρωγε!

Κωνσταντίνος

Dormammu είπε...

He' s back.

http://godoodle.blogspot.com/

Aphrodite είπε...

Καλά, τα σχόλια έχουν ξεφύγει τελείως, γελάω σα χάχας!

Κοίτα ρε που ένα σκίτσο έκανε όλον τον κόσμο να τον λούσει με συμπάθεια... θα μου πειτε, από το να τον περιλούζει με απάθεια...

Τεσπα, το μεγάλο κακό είναι που τώρα πολλοί εδώ πανηγυρίζουν και τους το τρίβουν στη μούρη. Τι να πει κι ο εκεί πρωθυπουργός, ότι το βέτο θα το φάμε ψητό εντός ολίγου... μπας και δεν τον φάνε αυτόν ψητό!

Κερδίσαμε λίγο χρόνο, μην κάνουμε όμως τώρα 2 βήματα μπρος κι ένα πίσω. Για να δούμε...


ΥΓ- άντε πουλάκια μου πολιτικοί μας τιμημένοι, μας έχουν μείνει οι δια θαλάσσης γείτονες να εξαγριώσουμε!!! :ΡΡΡΡΡ

Aphrodite είπε...

@dormammu,

τύφλα νά'χει η γούγλε, ψαχτήρι μου εσύ!

Νομίζω οφείλεις να αλλάξεις το νικ σε... dormammuni! (με την καλή έννοια η κατάληξη... αν και μάλλον και οι δύο έννοιες καλές είναι!)
:))))))


@Κωνσταντίνε,

Η στείλε μας μαίλ για κωδικούς και πώς τους βρίσκεις (βασικά κάνεις αίτηση στη γούγλε και σε γράφει κανονικά, αλλά μια στις τόσες στα επαναφέρει), ή, ακόμη πιο εύκολο, πάρε ξανά τη φωτο και τις πληροφορίες του προφίλ σου και... άνοιξε καινούριο μπλογκ (σ'αυτή την περίπτωση χάνεις υλικό και σχόλια, εκτός αν δεν είχες πολλά οπότε η ζημιά είναι σχετικά μικρή).

Dormammu είπε...

@aphro,

όχι ψαχτήρι, αλλά το γεγονός ότι ο ίδιος το μαρτύρησε στα τελευταία επίκαιρα. Αλλιώς, ποιός να τον πάρει χαμπάρι...?

:)

Aphrodite είπε...

@dormammu,

(αναστεναγμός...)

Αν ήσουν στο Prison Break θα σε είχαν κάνει ήδη σουβλάκι. Αν ήσουν στο Alias, ταπετσαρία. Στο 24, αλοιφή. Ακόμη και στον Μπέκα, έκθεμα σε βαζάκια.

Βρε δε σου έχουν πει ότι όταν σου κάνουν ένα κομπλιμάν για δουλειά well-done, λες "ευχαριστώ" με ύφος "δεν κανει τίποτε, οι άντρες δεν κλαίνε και δεν λυγάνε", και δεν βγάζεις στο φανερό τις πηγές σου?

Ακόμη κι αν είναι δημόσιες?!

(ξανα-αναστεναγμός)...

Μου φαίνεται πως πρέπει να (σου)(ξανα)ρχίσω τα ταχύρρυθμα εντατικά, παραδοτέα στο Sheets!!!
Ο:))))

(το "Ο" ίσον φωτοστέφανο!)

The Dark Force needs a little bit more Darkening...


χμμμ.. μαύρες σκέψεις.... σκοτεινές....

doctor είπε...

Διάβασα το θέμα, τα σχόλια, τα links.

Βλέπω με χαρά ότι η γρίππη των ΜΜΕ δεν μας βρήκε.
Έχουμε καλά αντισώματα!

doc

Takis Alevantis είπε...

Διαβάζω σήμερα στην Ελευθεροτυπία ότι στην ομάδα των νέων Μακεδονομάχων που χειρίζεται το θέμα της πΓΔΜ στο ΥΠΕΞ συμμετέχει και ο Ε. Κωφός. Λέει μάλιστα η εφημερίδα ότι: *Ο Ευ. Κωφός έχει «επιστρατευτεί» για να συνδράμει με την εμπειρία του, αφού επί μία 25ετία κατείχε στο υπουργείο τη μοναδική θέση εμπειρογνώμονα για το Σκοπιανό.
Μετά τη συνταξιοδότησή του, προσκλήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ως επισκέπτης καθηγητής. Ανέκαθεν υποστήριζε ότι «χωρίς επίλυση του προβλήματος του ονόματος, οι κίνδυνοι επιπλοκών θα ελλοχεύουν».


Σε σχόλιό μου σε παλαιότερη ανάρτηση του doctor-a είχα γράψει για τον ρόλο του Ε. Κωφού στη δημιουργία του προβλήματος. Σε άλλο σχόλιό μου σε παλαιό άρθρο του Νίκου Δήμου είχα επίσης αναφερεθεί στο ίδιο θέμα.

Τι κρίμα που κανείς δεν μας λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Τι κρίμα που ενώ η εξωτερική μας πολιτική είναι σχιζοφρενική κανείς δεν έχει συναίσθηση ότι κάθε βήμα που κάνουμε προς τη λάθος κατεύθυνση μας πηγαίνει πιο βαθιά στο βούρκο (όπως λ.χ. και στο Κυπριακό). Πότε θα βγούμε να πούμε ότι το Σκοπιανό πρόβλημα ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας κοντόφθαλμης εξωτερικής πολιτικής εκ μέρους πολλών κυβερνήσεων (ιδίως μετά την Μεταπολίτευση, με πρωταγωνιστικό ρόλο των αείμνηστων Κ. Καραμανλή και Α. Παπανδρέου) με τελευταίο «ήρωα» τον Α. Σαμαρά (βλ. σχετικό άρθρο του Ν. Δήμου).

Aphrodite είπε...

@Τάκη,

η ωραιότατη σύνοψη όλων όσων έγραψες και τεκμηρίωσες είναι το πάναπλο:

"... λάμψαμε δια της απουσίας μας"

όταν έπρεπε.

ΟΛΑ τ'άλλα κατά την πτωχή μου γνώμη είναι διορθωτικές κινήσεις επιπέδου Mr. Bean.

Ψέμματα: κι αυτός ακόμη, και στην πραγματική του ζωή είναι ταλαντούχος οδηγός, και έχει αναγάγει την περσόνα του Mr. Bean σε δεξιοτέχνημα.

Είναι τρελλό να ορμάς σαν επαγγελματίας πολιτικός στο πρόβλημα το οποίο έχεις αντιμετωπίσει μέχρι τώρα ως ερασιτέχνης καραγκιόζης...

Τι μας φταιν κι αυτοί οι απλοί πολίτες, ο απλός λαός εννοώ, που αυτά έχουν μάθει, αυτά πίστευαν, μ'αυτά έζησαν κι ήρθαμε εμείς και "είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια...".

Ασχετο αλλά σχετικό:

όσο σκέφτομαι το τι πίστευαν οι Αλβανοί, τουλάχιστον από όσα μου είπαν εκείνοι με τους οποίους μίλησα για το τι τους έλεγαν στο σχολείο και τι πίστευαν για το "Μεγάλο"/"Τιμημένο" τους κράτος, και τι σοκ έπαθαν όταν φεύγοντας από κει κατάλαβαν τι σημαίνει ελεύθερος κόσμος, αλλά και πόσο εκτίμησαν ταυτόχρονα την "κόλλα" της καθημερινότητάς τους, που τους παρείχε κάποιο νόημα (ενώ εμείς οι "ελεύθεροι" είμαστε κατεξοχήν μπουρδέλλα), αναρωτιέμαι τι σκατά έχουν στο κεφάλι τους οι πολιτικοί...

Κι απο την άλλη αναρωτιέμαι, πας να ανοίξεις τα μάτια των διπλανών σου, με το ενδεχόμενο να σου ανοίξουν (κι αυτοί που τους νομίζεις απολίτιστους) τα δικά σου?

...

...

...

giant13 είπε...

O chris είπε.

...όπως λόγου χάριν ότι πριν από την έξαρση του εθνικισμού Μακεδόνες αποκαλούσαν στη Βόρειο Ελλάδα τους λίγους Σλαβόφωνους έλληνες, ή ότι ως Μακεδονία γνωρίζαμε όλοι (και κάποιοι τη διασχίζαμε στα ταξίδια μας) το ομόσπονδο κράτος της Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας.
--------------------------
Δηλαδή την περιοχή, πάνω απ την Λάρισα και μέχρι τα σύνορα, με τι όμομα την γνώριζες, ελληνα κατοικε των Αθηνών

christoforos είπε...

Δηλαδή την περιοχή, πάνω απ την Λάρισα και μέχρι τα σύνορα, με τι όμομα την γνώριζες, ελληνα κατοικε των Αθηνών..
----
Βουλγαρία!

Ανώνυμος είπε...

Kapou to diavasa

kapou to eida

alla exei telika noima

kai to parafrazo ligo

"Ellinas einai enas Tourkos
kai os to laimo valkanios,
pou omos nomizei oti einai Italos
kai stin politiki theos."

LOL!

Ανώνυμος είπε...

Garcon!

Kainourio post pote tha vgei?

Blog-o-Friends είπε...

Εντάξει, περάσατε όλοι και άνευ σκονακίου μάλιστα!

Για περάστε τώρα που ανεβάσαμε το καινούριο -κοσκινάκι- μας!