CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

17.3.08

Συμβόλαιο Συμβίωσης ή Διάκρισης;


ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Στην Ελλάδα οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανσέξουαλ γνωρίζουν από διακρίσεις. Τις αντιμετωπίζουν καθημερινά στην οικογένεια, την κοινωνική ζωή και τον επαγγελματικό στίβο.

Καμιά φορά όμως φτάνει μια σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να καθιερώσει ένα 'συμβόλαιο συμβίωσης' ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Δεν θεωρούμε ότι ένα απλό 'συμβόλαιο' μπορεί να λύσει τα ζητήματα των ζευγαριών ίδιου φύλου, ούτε να εξασφαλίσει την ισότιμη μεταχείρισή τους. Πιστεύουμε όμως ότι η προτεινόμενη διάκριση είναι κατάφωρα αντίθετη τόσο με το ελληνικό Σύνταγμα όσο και με τις ευρωπαϊκές συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Πόσο μάλλον όταν 18 ευρωπαϊκές χώρες ήδη παρέχουν νομική κατοχύρωση στα ζευγάρια ίδιου φύλου.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερωθούν σχετικά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιστοσελίδες και ιστολόγια σε όλο τον κόσμο. Αυτό που ζητάμε είναι ίσα δικαιώματα για όλους. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Αυτή τη φορά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί. Αυτή τη φορά δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ


A DOMESTIC PARTNERSHIP THAT DISCRIMINATES? NO THANKS!

In Greece gays, lesbians and transexuals know about discrimination. They face it daily from their families, in their social lives and in the professional field.

But sometimes, all it takes is a single straw to break the camel's back.

According to press reports, the greek government is preparing to introduce a domestic partnership 'contract' EXCLUSIVELY for unmarried heterosexual couples. We do not believe that a mere 'contract' can resolve the issues same-sex couples face or ensure their fair treatment under the law. However this discriminatory proposal is a direct contravention of the greek Constitution, as well as european human rights treaties. Especially since same-sex couples already enjoy legal rights in 18 european nations.

The aim of this intervention is to make sure that european institutions, human rights organisations, websites and weblogs from around the world learn about these proposals. What we ask for is equal rights for all. Nothing more and nothing less.

This time around we will not sit idly by. This time around we will not keep silent.

GREEK BLOGGERS AGAINST DISCRIMINATION


Για περισσότερα εδώ.

23 σχόλια:

Aphrodite είπε...

Αντε να ξυπνάμε σιγά-σιγά... γιατί όταν τα άτομα προχωρούν πιο γρήγορα απ'όσο μπορεί να καλύψει η κοινωνία μέσω θεσμοθετικών ρυμίσεων, στο τέλος υποφέρουμε όλοι και σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο.

Να ευχηθώ να δούμε να συμμετέχουν και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι στις αποφάσεις, ή να περιμένω ότι ο μέσος όρος έλληνα πολιτικού/νομοθέτη θα δείξει την απαραίτητη ωριμότητα να διευθετήσει το θέμα?

glam είπε...

Ας ανθίζουν όλα τα λουλούδια....

Η φύση επιλέγει ποικιλότητα,(κανένας οργανισμός δεν είναι όμοιος με κάποιο άλλον) όχι ομοιομορφία, κάτι περισσότερο, ίσως, να ξέρει....

doctor είπε...

Τι δουλειά έχει η εκκλησία στο συμβόλαιο συμβίωσης;
Αν βγάλει ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ περί του να επιτρέπεται το λάδι στην νηστεία της Μεγάλης Παρασκευής θα τους αρέσει;

Και στο κάτω κάτω σε μια Δημοκρατία είναι ελεύθεροι να συμβιώνουν όλοι, ανεξαρτήτως αριθμού και φύλου.

Φίλε μελισσοκόμε γκλαμ πολύ ανοιξιάτικη η παρομοίωσή σου!

doc

doctor

christoforos είπε...

Βιαστικούς χαιρετισμούς..

Zoros είπε...

Ναι, ναι είμαι πόρνος!

http://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20080318&nid=7868481&sn=&spid=

Το μεγάλο ανέκδοτο του άρθρου είναι αυτό:
"Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης σημείωσε επίσης ότι «στο αρχικό κείμενο του συνοδικού ανακοινωθέντος υπήρχε πρόβλεψη και για πνευματικές κυρώσεις για όσους πιθανώς συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης στο μέλλον, δεν πέρασαν όμως στην τελική διατύπωση του κειμένου για να μη θεωρηθεί ανοιχτή απειλή προς αυτούς». Ο κ. Ανθιμος πάντως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι κυρώσεις αυτές να ανακοινωθούν αργότερα και να αποκτήσουν ισχύ «μόλις αρχίσει να εφαρμόζεται το σύμφωνο»."

ΑΜΑΝ! Πως την πατήσαμε έτσι… Θα έχω «πνευματικές κυρώσεις» τώρα που είμαι… πόρνη! Θα με καταραστεί ο Άνθιμος (και θα μου κλάσει μια μάντρα αρχίδια…)

Γιατί ρε πούστη μου να πρέπει να πληρώνω τον κάθε μαλάκα για να με καταριέται κιόλας! Πότε επιτέλους θα γίνει ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας στο Ελλαδιστάν?

zizugataki είπε...

Νομίζω ότι κάποιος θέλει να βολέψει κάποια δικιά του κατάσταση και έφτιαξε το νόμο (όπως παλιότερα το αυτόματο διαζύγιο κ.α). Φωτογραφικό τον βλέπω το νόμο και όχι λειτουργικό. ΄Οπως όλα άλλωστε στην Ελλάδα. Προσλήψεις, μισθώσεις, νόμοι.
Τουλάχιστον ας βάλουν κανένα παραθυράκι να μπορούν να τον χρησιμοποιούν και οι υπόλοιποι.

Aphrodite είπε...

@zoros,

"Γιατί ρε πούστη μου να πρέπει να πληρώνω τον κάθε μαλάκα για να με καταριέται κιόλας!"

Ελα βρε, άνοιξε ένα μπλογκ με τίτλο "Νίκος Δήμου - μαζί σας ξανά", γράψε για κάνα τέτοιο θέμα και δε θα χρειάζεται να πληρώνεις, θα τις έχεις τια κατάρες και τα βρισίδια σωρηδόν και δωρεάν! ΛΟΛΟΛΟΛΟΛ!

Aphrodite είπε...

@glam,

I couldn't have put it better my self... Εδώ έχουμε γεμίσει ουράνια τόξα, ακόμη στην ασπρόμαυρη εικόνα?

Για περαιτέρω ανάπτυξη, μην το πήξω εδώ πέρα στις απόψεις μου, μπείτε στα σχόλια του πρόβατου, εκεί θα με δείτε να ξεσπαθώνω....

Δεν είπα όμως εκεί και δεν ξέρω αν θα προλάβω να τα κάνω και ποστ, το ότι το όποιο σύμφωνο δεν θα πρέπει να περιορίζεται κατά τη γνώμη μου σε αριθμό ανθρώπων και σεξουαλική "διάδραση" (δλδ σώνει και καλά να πηδιόμαστε, γιατί αλλιώς δεν έχει υποτίθεται νόημα).

Ας πούμε πες ότι πεθαίνουν (χτύπα ξύλο) όλοι σου οι σύντροφοι, είσαι και άκληρος, και καταλήγεις μαγκούφης... Αλλά με άλλους δύο καλούς σου φίλους, έναν άντρα και μία γυναίκα, χωρίς τίποτε το σεξουαλικό μεταξύ σας, θέλετε να μείνετε μαζί και να φροντίσετε ο ένας τον άλλον. Για παρέα και για τα πρακτικά καθημερινά.

Θα είναι τελείως άτοπο να θες να εξασφαλίσεις μια "νομικά καλυμμένη" συμβίωση μαζί τους?

Και για την περίπτωση που θα επωμιστούν την ευθύνη και το κόστος νοσηλείας σου βρε αδερφέ, πριν τινάξεις τα πέταλα, να τους αφήσεις πίσω κάτι?

Χωρίς διαθήκες και να μπουν νόμιμοι κληρονόμοι-κοράκια που σε θυμήθηκαν μόνο μετά θάνατον...

Δεν είμαι νομικός, δεν ξέρω πώς θα μπορούσαν να διασφαλιστούν τέτοιες περιπτώσεις, αλλά καταλαβαίνω ότι σε έναν κόσμο που αλλάζει άρδην, ο νομοθέτης πρέπει να είναι πολύ ευέλικτος και να φροντίζει pro-actively, όχι κατόπιν εορτής...

Aphrodite είπε...

Κι εκεί που τα παίζω τελείως, είναι στο θέμα των παιδιών.

Αν ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων, μετά από αγώνα καταφέρει να αποκτήσει βιολογικό παιδί με παρένθετη μητέρα (ή δανεική μήτρα, συγγνώμη, δεν ξέρω από τη σχετική ορολογία), ή καταφέρει να υιοθετήσει ένα, τι γίνεται νομικά αφού δεν αναγνωρίζονται ως οικογένεια που ζει μαζί κάτω από μια στέγη?

Το μόνο που ξέρω είναι ότι υπάρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΟΜΙΚΑ KENA. Κάτι πρέπει να γίνει, γιατι η ανάγκη για θεσμοθετήσεις υπάρχει. Υπάρχουν οι αντίστοιχες συμπεριφορές, που δεν βοηθούν κανέναν όσο παραμένουν στα μουλωχτά. Για πόσο θα καπακώνουμε το καζάνι που βράζει?

------------

Αυτά που εύχομαι για όλους είναι όλα κι όλα:

1. Η σωματική τους ακεραιότητα και ασφάλεια

2. Η αίσθηση της συναισθηματικής σταθερότητας και του να "ανήκουν", και να ζήσουν ως το τέλος με σύντροφο που αγαπούν, σέβονται κι εκτιμούν ο ένας τον άλλον,

3. Η πορεία προς την αυτοπραγμάτωση, μέσω της προσφοράς, της αγάπης για τον συνάνθρωπο, της συναίσθησης της ευθύνης για το σύνολο και

4. Αν το επιθυμούν, το να μπορούν να βιώσουν τη χαρά της μητρότητας/πατρότητας, με όποιον τρόπο διαλέξουν/έρθει στο δρόμο τους.

Το τι θα κάνουν στο κρεβάτι τους, το αν θα παραμείνουν σε ένα πλαίσιο έλξης προς το ίδιο φύλο γιατί δεν θα επιθυμούν να γνωρίσουν το άλλο φύλο, το αν θα το γνωρίσουν και θα το απορρίψουν, με ό,τι κόστος/κέρδος αυτό συνεπάγεται, ή θα το καλοδεχτούν και θα ακολουθήσουν την πεπετημένη, πάλι με όλα της τα κόστη και τα κέρδη, ειλικρινά πιστεύω ότι είναι λογαριασμός του καθενός κι όχι του συνόλου.

Το χρέος μας είναι να συμβάλλουμε στο να γίνει ο κόσμος των παιδιών μας ένα μέρος με δημοκρατικότερες διευθετήσεις και προτεραιτότητα την ισονομία για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.

Ααααυτάααααα!

(εδώ είναι που ένας φίλος μου θα έλεγε "τράβα και το καζανάκι τώρα"! :ΡΡΡΡΡΡΡΡ )

Aphrodite είπε...

@chris,

Αντε παιδάκι μου, long time, no see... :)))


@zizugataki,

για δες κι αυτό, και δείτε το κι οι άλλοι- είναι αληθεια ρε παιδιά?!


@doctor,

Το θέμα τους δεν είναι καλέ το ηθικο/θρησκευτικό, αλλά το οικονομικό! Είδαν κι έπαθαν για ν'αντιμετωπίσουν τη χασούρα από τον πολιτικό γάμο, να έχουν τώρα και τα σύμφωνα?

Αν ήταν το ηθικό το πρόβλημά τους, θα είχαν προσπαθήσει να κλείσουν τα πρωινάδικα (μα εδώ που τα λέμε, πρωί-πρωί τα σεξουαλικά της κυρίας Λίτσας στη φόρα και οι γκομενίτσες με τη ζαρτιέρα? ελεος ρε σεις!), τα μεσημεριανάδικα (Κυριακή απογευματινή, δύο έργα, "Ο Πουτανικός" και "Ο Κερατάς") και βράδυ όλα τα ρηάλιτυ ("Τι θες παιδί μου να γίνεις όταν μεγαλωσεις?", "Τσουλί!") ως εκπομπές "προάγουσες την ακολασία".

Αλλά τολμούν?

Δεν τολμούν!

Εχουν κάνει πλύση εγκεφάλου στις γυναίκες για νυφικά, μπονμπονιέρες, το όλον πακέτου του γκλαμ (οχι εσένα καλέ!) γάμου, κι αυτό μεταφράζεται σε λεφτά στο ταμείο...

Μάλλον θα το κανω το ποστ!
:ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

zizugataki είπε...

aphrodite έχεις απόλυτο δίκιο. Αν όλα τελείωνουν με ένα συμβόλαιο συμβίωσης πότε θα ντυθεί η κάθε γυναίκα νύφη να κάνει όλα τα πατροπαράδοτα και τα "αμερικανοπαράδοτα" μπαλκόνια τίνγκα στο τούλι, μπαλόνια, 12 παράνυμφους, την πιο ακριβή δεξίωση να έχει να την ξεχρεώνει σαν στεγαστικό δάνειο για μια εικοσαετία, όπως και να το κάνουμε όλοι ζούνε νυφούλα να την δούνε.

doctor είπε...

Το πόσο ξενερώνω στους γάμους δενπ περιγράφεται.
Ειδικά όταν οι θείτσες παρεξηγούνται που δεν τις έβαλαν πρώτο τραπέζι...

Ένα απέραντο κιτς. Τους αποφεύγω όσο μπορώ εφευρίσκοντας γαμώ τις δικαιολογίες!

doc

dinx είπε...

@Aphro
O γάμος είναι μια οικονομική δραστηριότητα τζίρου 1 δις Ευρώ.
Κάθε χρόνο 60.000 γάμοι ,είναι πολλά τα λεφτά Άρη..
Την καλημέρα μου.

christoforos είπε...

aphro όσο είμαι σε θέση να ξέρω κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ανυπόστατο δλδ!

Αυτά περί του δημάρχου κτλ.

ββββββζζζζζζζ
τασ ματά λέμε..

aggelos-x-aggelos είπε...

Καλημέρα bloggers!

Κάνω προσπάθειες επιστροφής, είμαι σε καλό δρόμο.

Το θέμα με τον Κακλαμάνη και τον Βαλλιανάτο μπορούμε πολύ απλά να ανακαλύψουμε αν είναι αλήθεια. Πάμε δύο από εμάς και λέμε στο Δημαρχείο ότι θέλουμε να παντρευτούμε. Μόλις ξινίσει η φάτσα του υπαλλήλου του λέμε να μας φέρει το νόμο που το απαγορεύει.

Καλό Σ/Κ!!!

doctor είπε...

ΕΧΩ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΝΕΑ!!!

Ο φίλος blogger Ioannisk, έπειτα από 6 μήνες περιπετειών με την υγεία του (υπέστη ανεύρυσμα στις 10 Σεπτεμβρίου 2007), επέστρεψε και άφησε σχόλιο στο blog του!!!

Η χαρά μου είναι απίστευτη. Μπείτε να αφήσετε μήνυμα συμπαράστασης:

http://ioanniskaramitros.blogspot.com/

doctor

sadosadist είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
sadosadist είπε...

@arfoδύτη

Δεν ξέρω αν το σφύριξε ο Κακλαμάνης ούτε σε ποιανού τ' αυτί το σφύριξε αλλά ένα είναι το σίγουρο:

ΕΧΟΥΜΕ ΤΙς ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΕς ΑΔΕΛΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ σε τούτην εδώ την χώρα!!!

:-))))

τα λέω από παλιά: ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΌΠΩς Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗς ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ mainstream EINAI ΝΑ ΤΗΝ ΛΥΠΑΣΑΙ.

Είναι να απορεί κανείς πως τόσες δεκαετίες δεν είχαν πάρει χαμπάρι οι Έλληνες πολίτες με ομόφυλο γενετήσιο προσανατολισμό αυτό τον νομικό ελιγμό που είναι τόσο καθοριστικός για την ζωή τους αλλά και για το άνοιγμα της κοινωνικής συνείδησης ολόκληρης της χώρας.

Από την άλλη ταυτόχρονα σε κάποιον που ξέρει τα πράγματα από μέσα και μπορεί να τα δει χωρίς φανατισμούς, η όλη υπόθεση μοιάζει πολύ φυσιολογική. Οι έλληνες gays κοιμούνται ύπνο βαθύ όπως και οι μαμάδες τους. Ξέρεις, αυτές τις κυρίες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους και δεν έχουν καταλάβει ακόμα οι ίδιες ότι πρώτα απ' όλα είναι άνθρωποι μετά πολίτες και στο τέλος γυναίκες.

Στο σύνολό του ο έλληνας πάσχει από σεξουαλική νεύρωση που έχει καταπιεί όλες τις άλλες νευρώσεις που υφέρπουν σ' έναν υγιή ευρωπαίο πολίτη. Λειτουργεί και συμπεριφέρεται λες και είναι μόνο άντρας ή γυναίκα ή πούστης. Όλες οι άλλες ΙΔΙΟΤΗΤΕς μοιάζουν να έχουν καταργηθεί ή άντε το πολύ πολύ να δυιλίζονται μέσα αυτή την Αγία Τριάδα λες κι έχουν ξεβάψει από την καθημερινή έκθεση στον ελληνικό ήλιο.

Περισσότερα σύντομα στο blog μου για να μην φάτε κάνα συνοδικό flag εδώ μέσα!!!

:-)))

Aphrodite είπε...

@doc,

Σπουδαία νέα! Νά'σαι καλά που μας ειδοποίησες να μπούμε να χαρούμε κι εμείς!

Αμήν Παναγιά μου να τα καταφέρνουν όλα τα νέα παιδιά που μπλέκουν με τέτοιες περιπέτειες....

Aphrodite είπε...

@chris,

λέω να πάρουμε τον xe-kaggelo και να πάμε οι τρεις μας στο δημαρχείο να σκαρώσουμε αναμεταξύ μας ένα σύμφωνο, να κόψουμε φάτσες! Τι λες?

(εγώ πάντως νύφη δεν ξαναντύνομαι,με πλήρωσαν ακριβά και δε λέει!):ΡΡΡ

ΥΓ- αν πάλι έχουμε τους μάρτυρες ντυμένους όλους νύφες? Οπως λέει ο dinx, να μην πληρώνουμε κερατιάτικα τους μαυροφορεμένους (απίστευτος τζίρος!!!), αλλά να πεινάσει ο Ασλάνης μωρέ? Και να κλαίει πάλι ο σκύλος του Κωστέτσου? Ολοι δικαιούνται να ντυθούν τούρτα μια φορά στη ζωή τους!
:)))))

Aphrodite είπε...

@sado,

Πρώτα άνθρωπος, μετά πολίτης, μετά γυναίκα/άντρας, μετά σεξουαλική ταυτότητα, και με αυτή την προτεραιότητα οι αποφάσεις.

Το μόνο που θα μπορούσε να μπει πριν την σεξουαλικη ταυτότητα, το "άντρας/γυναίκα", το πολίτης ακόμα, είναι η γονεϊκή ταυτότητα, δλδ το να σκέφτεται κανείς σα γονιός που θέλει να πράξει για το καλό του παιδιού του.

Και με αυτό εννοώ ότι το ένστικτο του να προστατεύσεις τα παιδιά (τα δικά σου, τα ξένα, όλου του κόσμου), πηγαίνει κατευθείαν στην έννοια "άνθρωπος".

Τώρα αν οι ελληνίδες/έλληνες ομό- είναι ακραία συντηρητικά άτομα, μακάρι να αλλάζει αυτό, όσο πιο πολύ φεύγει το κακώς εννοούμενο "στίγμα" της ιδιαιτερότητας αυτής.

Αλλά έχουμε δρόμο ακόμα, και να σου πω, από κάποια σχόλια που διάβασα σε διάφορα μπλογκς επί του θέματος, απογοητεύτηκα...

Δεν πειράζει όμως, κάθε αρχή και δύσκολη - τα περισσότερα νέα στο μέτωπο αυτό ήταν πολύ ενθαρρυντικά!
:))))

"ζαχαρούλα.." είπε...

..γεια σας.. πρώτη φορά εδώ.. διάβασα και συμφωνώ!!!

..δεν με πειράζει να συνυπάρχω με ομοφυλόφιλους, αρκεί να μην προκαλούν!! δεν μπορούμε να είμαστε όλοι ίδιοι, καθώς επίσης δεν μπορούν τα πάντα γύρω μου να συμβαδίζουν με τα δικά μου στάνταρ!!!

..διαφωνώ όμως με το να αποκτούν παιδιά, με τον οποιοδήποτε τρόπο!!!

καλώς σας βρήκα!!!

Aphrodite είπε...

Γειά σου κι εσένα ζαχαρούλα, καλώς μας ήρθες!

Πάντως διαφωνούμε ξε-διαφωνούμε, να δεις που η πραγματικότητα θα ξεπεράσει κάθε προβολή που μπορεί να κάνουμε για το μέλλον... να δούμε πώς θα βγει κάτι ουσιαστικά και δημοκρατικά καλό από όλες αυτές τις ζυμώσεις...

Δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες!!!
:))))